zaterdag, 28 juni 2008

Bad hair day

Weeral een weekje verder en de schrik voor de haartjes is serieus in mijn hoofd geschoten. ’s Maandags op de “Look good, Feel good” namiddag van de VLK in Klina, vertelden de lotgenoten dat het haarverlies begint met haarpijn rond de 14de dag. Haarpijn? Ja, alsof je haar in de verkeerde richting heeft gelegen of heeft vastgezeten.  Ah, dat doet dus pijn! ’s Avonds vertel ik dat tegen Heidi, Peter en Sofie. Kijk nog maar eens goed, want het zal 1 van de laatste keren zijn met mijn eigen haren.

verkleind P6160080

En ja hoor ’s woensdags is het zover. Vertel dan ook in geuren en kleuren aan Dr. Debois, die ik die namiddag zie voor een controle, dat mijn haren ondertussen pijn doen. Allemaal normaal, toch! Later som ik alle bijwerkingen van de chemo vlot aan Dr. Verhoeven op. ‘Ah zo, ziek geweest. Dat gaan we de volgende keer proberen te vermijden met Temesta.’ Allé lap, voeg maar toe aan het lijstje medicijnen. Al hoewel dat ik hiervoor echt niet alles heb ingenomen. Nooit echt een pillenmadam geweest.

 
ap006

De volgende dagen trachten we zo stijlvol mogelijk de haartjes te beschermen. De lokken vliegen eraf en mijn swiffer mag zijn best doen. Zaterdag gaan ze eraf. Al goed dat ik die afspraak eerder gemaakt had, want die komt nu heel goed van pas. Vrijdag avond laat ik de tranen serieus hun gang gaan. Nu eruit en dan is het gedaan! Geen zelfmedelijden. Het is het einde van de wereld niet. Tegen je verjaardag zijn die haartjes er terug allemaal!

verkleind holding the hairverkleind P6190085verkleind bis P6190086
                 Holding back the hair …             Slechts 1 graai waard …
 

19:37 Gepost door GI Sanne in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.