zondag, 13 juli 2008

Shiny happy people (REM)

Ondertussen weeral een weekje verder en volop in week 3 van de chemo cyclus.  Toch wel knap hoe een lichaam zichzelf herstelt en recupureert. Geeft goede moed voor de latere wederopbouw.  Want stilletjes aan sluipt n° 3 van de grote sloopwerken dichterbij.  Maar bovenal gemerkt hoe belangrijk het is om positief ingestelde mensen rondom je te hebben. 

Zat me deze week dan ook te bedenken hoe opmerkelijk verschillend mensen omgaan met jouw ziekte.  Men zegt steeds in moeilijke tijden leert men zijn vrienden kennen. En dan kom je tot de ontdekking. Oude en zelfs nieuwe bekenden werden nieuwe vrienden. Oude vrienden werden verre kennissen. Maar wat zijn vrienden?                                       

Vriend

 

Je hebt iemand nodig
stil en oprecht
die als het erop aan komt
voor je bidt of voor je vecht
pas als je iemand hebt
die met je lacht en met je grient
dan pas kun je zeggen:
'k heb een vriend

(Toon Hermans)


Daar is dan de essentie. Zij die samen met je lachen.  Zij die je aan het lachen brengen. Zij die je niet behandelen als een porseleinen popje dat elke moment kan breken. Blij was ik dan ook de voorbije week. Het leek zo lang geleden dat ik nog eens goed gelachen had. Een dikke knuffel dan ook voor Heidi, Vicky, Geert, Vincent en Koen M.  You are shiny happy people!

22:46 Gepost door GI Sanne in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

hej Net je blogje ontdekt, .... ookal heb je er mischien niet veel aan, wou je gewoon effe laten weten dat ik ervan verschiet hoe positief je in het leven staat.. two thumbs up,...ik weet uit ervaring dat er tussen al die dagen dat je het gevoel hebt dat je de wereld, en ook kanker, aan kan er ook een paar minder dagen tussen zitten,... maar je doet dat goed... ik wens je veel sterkte voor de komende maanden en een dikke knuffel...

Gepost door: me, myself | maandag, 14 juli 2008

Reageren op dit commentaar

geweldig! wat een zalig videoke van you-tube! echt te gek! hahaha!
en ja, wat die vrienden betreft, kan ik me helemaal bij je aansluiten... ne keer goed lachen kan wonderen doen in K-tijden!
lachen en humor hebben mij zeker erg geholpen de voorbije maanden...
en als ik me nog wat beter voel (lees: meer energie heb) ga ik zeker en vast nog eens een 'spellekesavond' organiseren, daar wordt dan ook vaak zo ongedwongen en hartelijk gelachen en dat doet zo'n deugd!
meid, ik wens je veel (maar niet té veel) 'vrienden' toe, zeker in deze periode!
tricky

Gepost door: tricky | maandag, 14 juli 2008

Reageren op dit commentaar

Friends Forever Bedankt voor de mooie woorden. Ik ben blij dat ik voor jou even belangrijk ben dan jij voor mij bent. Je bent een warm persoon die mijn leven mooier maakt.

Friends forever!!

Knuffel x

Gepost door: Heidi | maandag, 14 juli 2008

Reageren op dit commentaar

een straffe madam Dag Sanne,

Via de blog van Tricky kwam ik op jouw blog terecht. Blijf je maar heel veel schrijven...het helpt...neem het van mij aan...ikzelf schreef alles op in mijn persoonlijk dagboek en af en toe mailde ik stukjes eruit naar vrienden...de moed om een blog te maken had ik niet...tot voor kort...nog steeds hheft het een therapeutisch effect op mij.

Nog veel succes.
Wenneke

Gepost door: Wen | maandag, 14 juli 2008

Reageren op dit commentaar

Ook een van mijn favoriete versjes van Toon Hermans.
Heb ondertussen ondervonden dat sommige vrienden helemaal niet met je grienen, ze verdwijnen en duiken plots op als je weer lacht... En ja, dan denk ik maar, emotionele armoede... en sta je weer voor die vriendschap open.
Maar de vrienden, die mee lachen én grienen, zijn oh zo waardevol en dat vergeet je nooit.

Gepost door: Rikkert | dinsdag, 15 juli 2008

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.