dinsdag, 15 juli 2008

Papier hier

De bureaucratie van ons landje deed me de voorbije maandag ochtend met lood in de schoenen richting Antwerpen vertrekken.  Ja hoor nadruk op ochtend, want deze nachtbraker is het helemaal niet meer gewoon vroeg haar bed uit te komen. Blaim it on the chemo! Afspraak van de dag: controlebezoek bij de geneesheer van de mutualiteit. Het gevoel dat de vakantie in het land is, werd versterkt door de rust op tram 3 en de vlotheid waarmee ik mijn weg tussen de pendelaars en toeristen vond. Toegegeven het mooie weer was daarbij zeker een opkikker.

Mijn bezoek bleek al gauw een blitsbezoek te zijn.  Net de massa voor, was ik op 30 minuten binnen en buiten. ‘U hebt een borstgezwel?’, zei de dokter op vragende toon. ‘Eu ik heb borstkanker’, hoor ik me vrij sarcastisch antwoorden. Ach die man doet zijn werk ook maar. Toch teleurgesteld in zijn kennis van mijn dossier, ratelde ik de voorgeschiedenis af. ‘Goed, dan gaan we u 6 maanden met rust laten.’ Valt dat weer even mee. Mijn vriendelijk verzoek 2 attestjes voor een toegestaan verblijf in het buitenland af te leveren, werd zonder problemen positief beantwoord. ‘U zal dit de komende dagen per post
ontvangen.’ Prima!   

Voel me sinds april als HollebolleGijs.  Die roept ook dagelijks in de Efteling achter papier. Papieren voor de werkgever, papieren voor de mutualiteit, papieren voor de hospitalisatieverzekering, papieren voor de inkomensverzekering, papieren voor het toilet … kortom altijd maar papier nodig!

Eft_HolleBolleGijs_01
                   Papier hier!


23:50 Gepost door GI Sanne in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

goed bezig ik heb zoals beloofd uw blog doorgestuurd naar de leden van de borstkliniek, ik zal u de reacties weten te vertellen. In elk geval proficiat, een knappe blog met een zeer positief en eerlijk karakter, goed bezig!
Groetjes, sonja, borstverpleegkundige Klina

Gepost door: sonja sommeryns | woensdag, 16 juli 2008

Reageren op dit commentaar

Lieve Sanne Het is allemaal precies nog niet erg genoeg...al die papperassen die er nog bijkomen en waar je (ziek of niet ziek van de chemo) moet achterlopen...ik vind het een schande!
Mij laat de mutualiteitsarts al bijna een jaar gerust met mijn rugoperatie!
Waarom moeten mensen zoals jij dan wel nog op controle?
Ik heb de voorbije dagen je verhaal hier al met stukken gelezen maar ik kom zeker alles lezen...ik wil je wel zeggen dat ik je een sterke en moedige dame vind!
Ik wens je ook veel sterkte toe voor de toekomst en je staat bij mijn links dus kom ik regelmatig wel eens passeren!
Lieve groetjes

Gepost door: Veerle | donderdag, 17 juli 2008

Reageren op dit commentaar

Holle Bolle (Belgische) Gijs heeft vééél honger! zo herkenbaar! en zo ergerlijk die bureaucratie! ben zelf gisteren helemaal voor nikske mét koorts me als brave belgische burger gaan aanbieden op het bureau van de adviserend geneesheer van het ziekenfonds... ben immers benoemd in het onderwijs en dan heeft dat ziekenfonds er niets meer mee te maken, maar eh, er 'ontbrak' nog een papierke!!!
alsof je tijdens de toch al niet zo lichte behandeling zin en energie hebt om je daarmee bezig te houden hé!
hoop dat het een beetje met je gaat?!
liefs en sterkte
tricky

Gepost door: tricky | vrijdag, 18 juli 2008

Reageren op dit commentaar

Proficiat met je blog Ik kreeg je gegevens via onze borstverpleegkundige Sonja. Ondertussen geniet je van een welverdiende rust. Dat deze blog een houvast kan worden voor andere patienten, we zullen het zeker verder bekend maken. Proficiat alleszins met dit initiatief. Vriendelijke groetjes.

Gepost door: Dr. Isabelle Biltjes, radiologe borstkliniek Klina | zaterdag, 26 juli 2008

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.