woensdag, 30 juli 2008

La Douce France Part I

Maandag 21 juli 2008. Het zenuwachtige gevoel dat ik als kind kende toen ik op schoolreis ging, had zich sinds de avond ervoor meester van mij gemaakt. ’s Morgens dan ook enthousiast mijn bed (ja hoor op een voor mij onmenselijk vroeg uur) uitgesprongen. Even de laatste controle van de bagage en voorzien met proviand gingen we en route met Heidi haar chique tuut richting Aube en Champagne.

Naarmate we dichter bij Frankrijk kwamen, leek het zonnetje ons te verwelkomen. Joepie nu is het echt wel vakantie!

Eerste tussenstop: Reims. Na een korte lunchbreak vonden we onze weg tussen de monumentale historische gebouwen die het centrum van Reims sieren. Het voornemen om deze vakantie een kaarsje voor mezelf te branden, brachten we al gauw in de Kathedraal Notre-Dame in vervulling. Na een wandeling van een uur, vonden we dat het goed geweest was en hervat onze reis zich richting Eclance.

P1010001bisP1010003bisP1010006bis

         Enkele kiekjes van de mooie Kathedraal te Reims

De uitzichten onderweg deden mijn verlangen naar rust en schoonheid alleen maar aanzwellen. Het gevoel ons soms in the middle of nowhere te bevinden, joeg me geen angst aan. Integendeel, zowel Heidi als ik keken meer en meer uit naar onze bestemming.

In de late namiddag was het dan zover. We hadden Eclance bereikt. Het kleine charmante dorpje verwelkomde ons samen met gastheer James van de Gîte die we die week zouden bewonen. Na een korte rondleiding en onze bevoorrading in het nabije stadje Bar-sur-Aube, was het tijd voor ons eerste aperitief uurtje en een toost op onze vakantie!

Photo%20canon%20033IMG_0038bisIMG_0044tris

La Ferme des Tourterelles                             2 happy girls

Die avond hebben we afgesloten met een verkennende wandeling van de omgeving.

Onder de noemer zot zijn doet geen zeer … 

 
De volgende ochtend kwam gastvrouw Sarah zich verontschuldigen dat ze de dag ervoor er niet voor ons was geweest gezien ze die dag wat onwel was geworden. Na een korte uitleg dat we de volgende dag gerust bij hen kunnen ontbijten, bespraken we al de mogelijke uitstappen die we konden maken. Vooral voor de keuze welke champagnehuizen te bezoeken, hadden we haar expertise nodig. Onze planning nam al snel vorm en we beslisten om die dag Troyes te gaan verkennen.

Troyes bleek een pittoresk Middeleeuws stadje te zijn met een hele rijke geschiedenis. Het toeristische pad volgend ontdekten we de Ruelle des Chats, le quartier Vauluisant met de kerk Saint-Pantaléon, de kerk Saint-Jean-au-Marché, de Place Vernier met de basiliek Saint-Urbain, de Bassin de la Préfecture en de Kathedraal St-Pierre St-Paul Trésor.

IMG_0052bisIMG_0055bisIMG_0058bis

Ruelle des Chats        le quartier Vauluisant  l’église Saint-Jean-au-Marché

IMG_0060bisIMG_0061bis

Place Vernier                           Le Basilique Saint-Urbain

IMG_0063bisIMG_0067bisIMG_0072bis

Le Bassin de la Préfecture           le Cathédrale St-Pierre St-Paul Trésor

Later die namiddag hadden we onze culturele boterham wel op en zei de klok dat het hoog tijd was om die te laten verteren.  En hoe kan je dat als vrouw het beste doen?!  Gaan shoppen natuurlijk! Shhht, niet doorvertellen aan de ex-collega’s maar deze ex Value Retailer is bij de concurrentie gaan shoppen.
J

’s Avonds waren we uitgenodigd op aperitief bij onze gastheer en gastvrouw.  We hebben ons de champagne opnieuw heerlijk laten smaken. De kennismaking met de buurvrouwen in de Gîte naast ons, was een aangename verrassing. De 2 Vlaamse meiden Ann en Vicky hebben ons de hele avond nog kunnen entertainen. Of was het andersom? J Die avond dan ook met een voldaan gevoel naar mijn bedje gegaan …

Part II komt snel …

13:21 Gepost door GI Sanne in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Je straalt. Het is duidelijk dat jullie een fantastische vakantie gehad hebben. Tof "nog niet zat" filmpje en mooie foto's! Ben benieuwd voor het vervolg.

Gepost door: Elly | woensdag, 30 juli 2008

Reageren op dit commentaar

Echt niet? Dag Sandra,

Enne was je nu zat op het filmpje????
Echt om vrolijk van te worden...
Geniet nog maar na...

Liefs Wenneke

Gepost door: Wen | woensdag, 30 juli 2008

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.