woensdag, 30 juli 2008

La Douce France Part II

De volgende dag stond volledig in het teken van de champagne. Om 10u hadden we onze eerste afspraak.  Schandalig toch, zo vroeg op de dag al aan de drank. J Een jonge zenuwachtige kerel verwelkomde ons voor de dégustation van de Drappier champagnes. Toegegeven, helemaal niet slecht op dat uur maar we waren nog niet helemaal overtuigd. Gezien we ons toch een beetje verplicht voelden iets te kopen, zijn we dan maar met een flesje vertrokken richting onze volgende bestemming.

drapp2photo_14

Château de Bligny bleek blijkbaar onze afspraak verkeerd genoteerd te hebben. Het ongenoegen dat we in de namiddag terug moesten komen, werd gelukkig verzacht door uiteraard een kleine dégustation. Het is te zeggen kleine, want ik kan jullie verzekeren dat we tegen 12u allebei serieus tut waren.

De nood aan frisse lucht en een stevige maaltijd brachten ons naar het kleine dorp Couvignon waar we in de Auberge du J.B. een lekkere steak met frietjes aten.  Terug op de weg naar Château de Bligny vonden we een heerlijk plekje in de zon met zicht op de wijngaarden waar we dan ook lekker geluierd hebben.

IMG_0086bisP1010013bisP1010014bis


Bij Château de Bligny aangekomen kregen we een rondleiding van het kasteel en de kelders, dit met bijhorende dvd presentatie hoe champagne gemaakt wordt. Uiteraard mochten we een 2de keer van hun champagnes proeven en hebben dat niet aan ons voorbij laten gaan.

IMG_0670bisIMG_0673bisP1010018bis

Terug in Eclance aangekomen hadden we nog maar 1 doel voor ogen.  Zo snel mogelijk dat heerlijke zwembad in. En heerlijk dat het was …

piscine

Dag 4 van ons tripje en we dachten dat het weer eens tijd was voor een beetje cultuur en plaatselijke kunsten. 1 van die plaatselijke kunsten is het kristal van Bayel: Cristallerie Royale De Champagne. Daar kregen we een rondleiding in de fabriek. Van zand naar glas.  Best wel interessant.

crc_magasin_274x192-10102004cristal3

Onze spurt daarna richting Clairvaux deed ons vrezen dat we het niet gingen halen. Gelukkig had Heidi de juiste overredingskracht om ons op tijd een broodje kaas te versieren. De rondleiding in de Abbaye De Clairvaux, vroeger trouwens ook een gevangenis geweest, werd een serieuze geschiedenisles en na 1,5 uur hadden Heidi en ik het wel gehad. In gedachten dwaalden we al af naar dat zalige zwembad, waar we later die dag natuurlijk nog volop van hebben genoten.

accueil-abbaye-de-clairvauxnaamloosnaamloos2picture

Die avond hebben we opnieuw in het aangename gezelschap van Ann en Vicky gespendeerd. Na het bekijken van een film, was het weeral vrij snel tijd voor ons bedje. Er komen nog 2 dagen aan …

Part III is bijna daar …

 

23:56 Gepost door GI Sanne in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Lieve Sanne Zo te lezen hebben jullie het daar wel naar de zin gehad...zou je niet voor minder?
Een bedankje voor je woorden van steun bij het overlijden van Kris!

Liefs

Gepost door: Veerle | vrijdag, 01 augustus 2008

Reageren op dit commentaar

A votre santé! Hallo, mooie streek hé? ben daar ook eens gaan genieten, en proeven natuurlijk ! ;)

dank voor je bezoekje op mijn blogje, ik ga je een link geven op het mijne, wip ik af en toe eens binnen hé

veel liefs en succes met nr 4!!!
Claudine

Gepost door: Claudine | vrijdag, 01 augustus 2008

Reageren op dit commentaar

Nog even ... ben hier alweer om je te zeggen dat onze blogjes wel veel op elkaar lijken hé ;))
dezelfde smaak .. zonnig, fleurig, vakantiegevoel ... en geloof me of niet, toch ben ik nog steeds andere lay-outs aan't uitproberen maar altijd scheelt er wat aan, behalve aan dit!

veel liefs
X

Gepost door: Claudine | vrijdag, 01 augustus 2008

Reageren op dit commentaar

zo te zien en te lezen hebt gij daar niet goed, maar hééééél goed genoten... wat fijn dat je dat lukt zo tussen de chemo's door!
wens je nog een paar mooie dagen met veel plezier (maar dat zal er niet aan mankeren denk ik zo!) voor je weer je volgende heerlijke coctail mag gaan halen :-(

tricky

Gepost door: tricky | zaterdag, 02 augustus 2008

Reageren op dit commentaar

Geniet maar goed!
Aha, binnenkort doe ik dat hier in Nappa Valley! Geen 'Moet', wel 'Chandon'!

vanuit sunny California,
hugs and kisses,
Rikkert

Gepost door: rikkert | zondag, 03 augustus 2008

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.