zondag, 03 augustus 2008

La Douce France Part III

Ondertussen was het al vrijdag. Time does fly when you’re having fun. Gezien onze reis stilletjes aan op zijn einde aan het lopen was, was het dringend tijd om de nodige champagne aankopen te gaan doen.

We werden dan ook ’s morgens bij de pressoir van het champagnehuis Philippe Legout verwacht. Na een rondleiding en heerlijke dégustation, zijn we wel te vree met de autokoffer vol richting Les Riceys gereden.

P1010026bis

Aangekomen in Les Riceys hadden we wel even tijd om rustig te lunchen.  Jammer genoeg begon het zonnetje ons stilletjes aan in de steek te laten.  Maar het 4-gangen menuutje hebben we ons wel heerlijk laten smaken. Later in de namiddag werden we voor een laatste dégustation verwacht bij het huis van Gallimard Père et Fils. Hun Rosé, waar de streek trouwens voor gekend staat, deed onze smaakpapillen tintelen van plezier en uiteraard konden we daar niet vertrekken zonder een paar flesjes. J

brut_roP1010029bis
                     Kurk was een beetje te groot voor de auto J

Na een laatste uurtje genieten aan het zwembad, zij het dan maar onder een waterachtig zonnetje, zat onze dag er zo goed als op. Bagage stilletjes aan inpakken. Toch nog even een filmpje meepikken en dan naar bed.

Zaterdag 25 juli 2008. Tijd om richting België te rijden.  Maar niet zonder eerst een tussenstop in Epernay, de hoofdstad van de champagne, te maken. Onderweg overviel me een gevoel van moe zijn, tevredenheid, teleurstelling dat het erop zat en zoveel meer … De muziek van André Hazes bracht me in een diepe concentratie. De woorden speelden in mijn hoofd. De diepzinnigheid van de teksten raakte me in het diepste van mijn hart. En daar waren ze dan … tranen!

De aankomst in Epernay zorgde er al gauw voor dat al die emoties even van me afgeschut werden en ik fleurde op bij de gedachte toch nog even langs bij Möet & Chandon te gaan. Dom Pérignon zag dat het goed was …


P1010030bis

Hoe verder we naar huis reden, hoe meer de zon mijn uitbundigheid aanstak. Tijd om Heidi wat te entertainen. Sanne Williams presents Swing when you’re winning. Geen enkel album dat me zo kan opbeuren. En Robbie beaamt het 

This french champagne …
so good for the brain …

Eindelijk thuis aangekomen. Moe maar voldaan … 

 

 

21:57 Gepost door GI Sanne in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Lieve Sanne Prachtig reisverslag maar met zoveel emoties geschreven. Het geluk, de prettige momenten, het verdriet (en ja...André Hazes heeft prachtige muziek met soms heel diepzinnige teksten)!
Maar ik blijf je steunen door dik en dun hoor!
Vergeet dat nooit!
Koester je mooie geluksmomenten en trek je daar aan op in moeilijke dagen!
Liefs en een dikke knuffel

Gepost door: Veerle | maandag, 04 augustus 2008

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.