maandag, 11 augustus 2008

S.O.S. (Abba)

De haatsmurf in mij heeft vandaag helaas de overhand gekregen. Ik haat neuropathiën! Iets wat voor mij altijd zo simpel en zalig was, blijkt nu de grootste marteling te zijn die ik me kan voorstellen. Ik kreeg het aan-knopje van mijn hersenen niet uit en mijn lichaam speelde een sadistisch spelletje Dokter Bibber met me.

De nostalgie die me vannacht bereikte, bracht me even terug naar mijn kinderjaren. Mijn nachtelijke zoektocht door oude fotoalbums, verzette mijn gedachten. En even ... heel even ... voelde ik het normale leven.

klein

Eentje uit de oude doos ... doeme zelfs toen had ik meer haar J

De woelige nacht had het aangekondigd. Geen verbetering te merken en mijn humeur zakte met de minuut. Tijd voor mijn S.O.S. signaal naar Klina en ons mama. Niet echt een zege, maar toch een klein lichtpunt. 'U kunt magnesium tabletten innemen. Best even door uw huisarts laten voorschrijven.' (even een gefrustreerde voetnoot: waarom geven ze dat dan niet onmiddellijk!!!)

Zo gezegd, zo gedaan.  Ben nu de trotse eigenares van een doos magnesium en vitamine B tabletten. May the force be with me!

22:00 Gepost door GI Sanne in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Is er ondertussen al verbetering? Die neuropathie is om gek van te worden, ik kan erover meespreken (wel van andere chemo). De magnesium heeft bij mij maar een beetje geholpen en pas na een paar dagen. Ik hoop dat het bij jou sneller gaat!

Gepost door: Elly | dinsdag, 12 augustus 2008

Reageren op dit commentaar

Goeie middag Sanne Ik heb nu geen kanker maar ik vind het zo erg dat ze dat niet zeggen. Voor, tijdens en zelfs nu, na mijn rugoperatie neem ik magnesium en vitamine b...voorgeschreven door mijn hele goeie huisartse...ik voel er me een ander mens door en ik slaap weer beter 's nachts...wordt niet gekweld door krampen of spierpijnen...en het is nog altijd veel beter dan een pijnstiller!
Ik hoop dat ze vlug hun werk doen en dat je je vlug terug beter voelt zonder neuropathiën!
Ik duim voor jou en wens je héél veel sterkte toe!
Liefs

Gepost door: Veerle | dinsdag, 12 augustus 2008

Reageren op dit commentaar

Verdomme Sanne, dit strooit wel serieus roet in 't eten! Dan mag je nog zo positief ingesteld zijn, als je zoveel pijn hebt is dat niet makkelijk.
Ik hoop dat die pilletjes snel en goed werk doen!

dikke steun,

Gepost door: rikkert | dinsdag, 12 augustus 2008

Reageren op dit commentaar

Dag Sandra,

Niet leuk die neuropathieën...ik kan het me nog haarscherp herinneren...Ik hoop dat de Magnesium en de vitamientjes vlug resultaat leveren!

Sterkte meid!
Wenneke

Gepost door: Wen | dinsdag, 12 augustus 2008

Reageren op dit commentaar

:( Eet maar lekker veel chocolade! Zit daar geen magnesium in? Ik kan me vergissen hoor als echte chocaholic ben ik niet te betrouwen.

Ik hoop dat het snel betergaat en anders terugbellen ze, misschien houden ze nog wel een wondermiddel achter de hand.

Sterkte!

Gepost door: flupque | dinsdag, 12 augustus 2008

Reageren op dit commentaar

doeme hebben ze mij ook nooit gezegd hoor, van die magnesium, kreeg wel al sowieso vitamine B-injecties, mss daarom...
ik heb wel contramal (pijnstiller van de zwaardere klasse, met als bestanddeel tramadol) voorgeschreven gekregen maar eigenlijk hielp dat niet en mijn huisarts vond het tamelijk heftig... omdat ik er nog altijd veel last van heb, ben ik een paar weken geleden gestart met cymbalta, is eigenlijk een antidepressivum, klinkt dus mss wat vreemd, maar naar t schijnt zijn er goeie resultaten bij sommige mensen... maar je moet een drietal weken geduld hebben... ik moet zeggen dat het toch echt wel al beter is... dus... wie weet ook es iets om es uit te proberen?! (maar ik kreeg cisplatine, een andere chemo dus)... ik neem ook wel iets homeopathisch maar of dat werkt?! oja, en wat mij soms nu wel goed doet (maar zeker niet terwijl ik de chemo kreeg), is TENS bij de kinesist, een soort zenuwstimulatie (maar ik verdraag dat niet altijd hoor, gaat sterk op en af!)
je mag me er altijd nog over mailen hé
grtz en sterkte ermee
tricky

Gepost door: tricky | woensdag, 13 augustus 2008

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.