dinsdag, 26 augustus 2008

Joie de vivre Part I

Beste lezer, houdt u vast aan de takken van de bomen want dit reisverhaal over twee Bourgondische prinsesjes neemt u mee naar de Val de Loire, de Renaissance en de vergane glorie van de kasteelheren. Terwijl ik dit schreef, was ik aan het genieten van mijn laatste avond in onze mooie kamer van de Chambre d’Hôte “Château de la Varenne”.  Het zit er weer op, maar goed heel even terug naar het begin.

Donderdag 14 augustus 2008.  Die avond met een klein hartje gaan slapen.  Hoe kan een mens die de afgelopen week met neuropathiën heeft gevochten (een mens zou voor minder neuro worden) en nog steeds ermee aan het vechten is, 9 dagen op vakantie vertrekken?!  Simpel, dit Bourgondisch prinsesje liet zich niet kennen en vrijdag ochtend stonden we paraat.  Op naar la douce France.  Euh ja, opnieuw … maar deze keer richting Val de Loire.

Onze rit richting Suèvres werd een lachwekkend traject waarbij de GPS ons meermaals op het verkeerde spoor had gezet.  Blij dat we waren onze tussenstop in Marne La Vallée (even lunchen en shoppen … ja hoor deze keer wel bij mijn ex werkgever) en uiteindelijk onze aankomst in de Loire streek tot een goed einde gebracht te hebben.

Onze gastheer van de Chambre d’Hôte “Le Moulin de Choiseaux” heette ons welkom en al gauw werden we vertrouwd met onze kamer “Les Vieux Livres” voor de komende twee dagen.  Beetje stoffig, maar bon … er zijn ergere dingen in het leven.  De ochtend daarop opgestaan met het zonnetje en een room with a view.  Zo willen de prinsesjes wel elke dag ontbijten …

12

Eerste uitstap van onze reis: Blois.  De avond ervoor werden we reeds geprikkeld door een eerste blik op het kasteel.  De tweede indruk kon ons nog steeds bekoren. Een wandeling in het stadje bracht ons langs het kasteel, l’église Saint-Vincent, het standbeeld van Louis XII, het grappige La Maison de la Magie, le Rue des Trois Clés, le Cathédrale Saint-Louis en uiteraard langs de Loire.

345
Le Château de Blois                                            l'église Saint-Vincent

796
Louis XII                  La Maison de la Magie              le Rue des Trois Clés

810
Le Cathédral            de 2 prinsesjes met zicht op La Loire

Na deze eerste aanval op onze kuiten werd het stilletjes aan tijd om op zoek te gaan naar die beroemde kastelen van de Loire.  Maar daar vertel ik jullie later verder over …

Joie de vivre Part II coming soon …

14:28 Gepost door GI Sanne in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.