dinsdag, 26 augustus 2008

Joie de vivre Part II

Later die zondag namiddag vervolgde onze ontdekkingstocht zich richting enkele van de mooiste kastelen van de Val de Loire.  Het kasteel van Cheverny ontving ons als eerste.  Prachtige uitgestrekte tuinen en enkele rijkelijk bemeubelde kamers spraken tot onze verbeelding en deze prinsesjes begonnen al te dromen.

111213

Nu als jullie dachten dat we hiervan onder de indruk waren, dan zullen jullie wel geloven dat onze mond van het volgende kasteel serieus open viel.  Le Château Royal de Chambord! De prinsesjes waren het eens.  Dit is het kasteel der kastelen.  En zoals later zal blijken kon geen enkel ander kasteel hieraan tippen.  Toegegeven de vele trappen waren geen plezier voor die al zo geteisterde kuiten, maar het plezier van prinsesje Heidi kon niet op toen ze al die verborgen kleine kamers en hoeken ontdekte. 

141517
16181920

Later die avond hebben de prinsesjes na een heerlijke maaltijd dan ook moe maar voldaan hun hemelbedje opgezocht en droomden over wat nog ging komen …

De volgende dag, zondag 17 augustus, was het tijd om afscheid te nemen van Le Moulin de Choiseaux en onze reis richting Chaveignes en le Pays de Richelieu verder te zetten.  Maar niet zonder eerst een tussenstop te maken in Amboise en Chenonceaux.

Amboise met het prachtige zicht op de Loire bleek enkele leuke verrassingen in petto te hebben voor ons.  De kleine Sint-Hubertus kapel bleek de eeuwige rustplaats van Leonardo Da Vinci te huisvesten. En enkele Vlaamse schilders werden in die tijd blijkbaar serieus gesmaakt door de Franse vorsten.

21222324

Chenonceaux kreeg uiteindelijk van ons slechts een vluchtig bezoek.  Budgettaire redenen hielden ons tegen om ook hier een uitgebreid kijkje te nemen.  Maar dit prinsesje wil jullie zeker niet een leuke blik op het kasteel misgunnen.

2526

Onze weg vervolgde zich daarna verder …

Joie de Vivre Part III is on its way …


21:24 Gepost door GI Sanne in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Fantastisch dat ik hier kan meegenieten van jullie prachtige reis.

Dank voor het mooie reisverhaal!

XXX

Gepost door: rikkert | woensdag, 27 augustus 2008

Reageren op dit commentaar

Wat heb ik genoten van je verhaal...ja, je hebt ervan geprofiteerd en gelijk heb je hoor.
Hoe is het nu met je neuropathieën? Ik hoop echt dat ze beter zijn.
Btw: nog nooit een prinsesje gezien die haar tong uitsteekt. Hahaha
Liefs

Gepost door: Veerle | woensdag, 27 augustus 2008

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.