donderdag, 28 augustus 2008

Joie de vivre Part IV

Een nieuwe dag … een nieuwe ontdekking …

De Cathédrale Sain-Gatien en le Place R. Picou sierden het oude stadsgedeelte van Tours.  Maar al snel wisten de prinsesjes dat ze even iets anders wensten te doen.  Tja, en wat zou dat kunnen zijn hoor ik jullie nu denken … shoppen natuurlijk!

4142

Niettemin bracht het einde van de dag de prinsesjes terug op hun kastelenzoektocht.  Het kasteel van Villandry kon de dames wel bekoren, maar opnieuw niet genoeg om daarvoor hun portefeuille te openen.  Enkele snapshots over de haag behoren nu toe aan onze herinneringen …

4344

Woensdag 20 augustus 2008.  De ambitie van de prinsesjes was groot die dag.  Het werd gefluisterd dat Montsoreau en het buurdorpje Candes-St-Martin bij de mooiste dorpjes van Frankrijk behoren en dat wilden de dames wel eens met eigen ogen zien.  Naast de leuke geschiedenisles over alles wat bloeit en groeit in de streek begonnen we aan onze wandeling. 

En wat een wandeling! Uiteraard even langs het kasteel gepasseerd.  Even uitgerust in het kerkje en dan klommen de dames zich een weg naar het panoramisch zicht.  Wat een blik op de samensmelting tussen La Loire en La Vienne!

454647
484950

Tussen de maïs, de zonnebloemen en de tarwevelden zaten toch maar rare beestjes JDe weg van de prinsesjes vervolgde zich, na een heerlijke pannenkoeken break, richting Les Grottes Pétrifiantes de Savonnières.  Ok toegegeven onze grotten van Han konden me als kind meer bekoren, maar het was eens een aangename afwisseling van al die kastelen.

515253

De prinsesjes sloten hun dag af in Azay-Le-Rideau en Richelieu.  Azay-le Rideau bleek naast de pittoreske stadskern en het kasteel niet veel meer te bieden wat de prinsesjes hun hartjes sneller deed slaan.

545556

In Richelieu hadden we nog net even tijd, vooraleer onze maagjes begonnen te knorren, om de Place du Marché en haar kerk even te verkennen.  Oh ja dit prinsesje kon het niet laten even door de fontein te lopen.  En neen, nat wordt je daar niet van! J

575859

Mensen het zit er nog steeds niet op … keep on reading want Joie de Vivre Part V is in de maak …

 

13:27 Gepost door GI Sanne in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.