donderdag, 28 augustus 2008

Joie de vivre Part V

Donderdag 21 augustus 2008.  Eureka, opgestaan met de zon.  Eindelijk! Uiteraard betekende dit voor de prinsesjes dat ze daar ruim gebruik van moesten maken en al gauw werd de ligzetel in de tuin ingenomen en kon onze lectuur verdere vormen aannemen.

De kleine honger van de dames stuurde ze na een paar uur richting Richelieu (even een voetnoot: lag slechts op 2 km van onze Chambre d’hôte).  Daar nu toch aanwezig vonden de prinsesjes het niet meer dan normaal toch even die mooie tuinen van de kardinaal (Cardinal Richelieu) te verkennen.

6061

Maar de zon was te mooi die dag om te negeren en dus vonden de dames die namiddag al gauw hun weg terug naar dat heerlijke zwembad en de ligstoel.  Prinsesje Heidi vond ergens de moed om het koude water in te gaan, maar dat zag dit prinsesje zo niet zitten (zat namelijk al een paar dagen tegen een serieuze verkoudheid te vechten).  Niettemin kon een waterpistool gevecht niet ontbreken aan deze leuke namiddag.

62

’s Avonds kwam toch wel het hoogtepunt van deze dag.  Er is een reden waarom deze prinsesjes Bourgondisch te noemen zijn.  To dine and wine is our game. En genieten hebben we dan ook elke dag uitgebreid gedaan met lekkere viergangen menuutjes.  Maar die avond was toch wel de topper van allemaal.  Le Fossé Saint Ange.  De leuke ober, het heerlijke eten, de rode wangen (blaim it on the sun) en de gemoedelijke sfeer zorgden ervoor dat dit prinsesje die avond nooit meer zal vergeten.

636564
De volgende dag hadden de prinsesjes gehoopt dat het mooie weer zich zou verder zetten, maar helaas de dag begon regenachtig en ingeduffeld met al hun warmste kleren gingen ze op zoek naar La Vallée Troglodytique van Goupillières.  Beetje vergelijkbaar met Bokrijk maar dan op zijn Frans! Tussen de ezels, geiten, konijnen, ganzen en kalkoenen vonden de prinsesjes de kalkstenen grotten die ooit de huisjes van de 19deeeuwse boeren waren.

666967
6870

Voetnoot: De auteur is niet verantwoordelijk voor enige gelijkenis met uw familieleden J

Kwestie van de spanning er nog even in te houden, beslist dit prinsesje even om er toch nog een zesde en final part aan toe te voegen.  Dit om er zeker van te zijn geen pittige details over het hoofd te slagen.  Dus nog eventjes geduld want het busje komt zo …

20:00 Gepost door GI Sanne in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

:) ... tof die reisverhalen ... krijg al zin om zelf te vertrekken! Valt de chemo wat mee?

Gepost door: flupque | donderdag, 28 augustus 2008

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.