vrijdag, 29 augustus 2008

Mambo n° 5

Woensdag 27 augustus 2008.  Een mens zou haast gaan denken dat er echt zoiets als routine bestaat wanneer het op chemo aankomt.  Hmm, te sarcastisch waarschijnlijk!  Het slechte nieuws was … daar gaan we weer. Net nu we ons “normaal” begonnen te voelen, kwam die volgende portie vergif er weer aan.  Het goede nieuws … 5 down … only one to go!

Ondanks het feit dat ik me er sinds die avond ervoor volledig in berust had en probeerde de kalmte zelve te wezen, had mijn maag er weer eens anders over beslist.  Het leek wel alsof het aanprikken van de port-a-cath en de eerste insijpeling van het zoutwater het startsein voor mijn maag was om even lekker lastig te zijn.  Na 2 uur er tegen gevochten te hebben, was het innemen van het anti allergie pilletje genoeg om tot een volledige maaglediging over te gaan.  Damn.  En ik had nog zo gehoopt deze keer niet … tja …

De koude die me daarna overviel was duidelijk.  Dit wordt echt wel elke keer zwaarder en zwaarder.  Gelukkig bracht een dekentje wat soelaas en voor ik het wist zat ik in dromenland. Toegegeven, de tijd vloog zo voorbij en voordat ik het wist zat mijn kuur van 3 uur in de aders.

Ondertussen zijn we vrijdag 29 augustus 2008.  Blij dat ik mijn reisverhaal volledig uitgeschreven heb!  Stilletjes aan beginnen de eerste chemo bijwerkingen zich te manifesteren. Blijf het nog steeds een verademing vinden dat mijn vriend Ixabepilone voor geen verdere misselijkheid zorgt. Maar het metaalsmaakje waarmee we te kampen hebben, verraadt dat ook vrienden soms venijnige kantjes kunnen hebben.

Over de neuros ga ik het echt niet hebben.  Ik zit misschien in de ontkenningsfase, maar ga er van uit dat de pijnstillers deze de komende dagen wel onder controle zullen houden …

21:00 Gepost door GI Sanne in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Joie de vivre Part VI

Later die vrijdag namiddag vonden de prinsesjes hun weg naar het dorpje Crissay sur Manse, wat door onze gastvrouw van de chambre d’hôte als één van de best bewaarde geheimen van de streek werd beschouwd.  Ok pas mal, maar zoveel valt er nu ook weer niet te zien!

717273
7475

Tenslotte vonden de prinsesjes dat het best wel leuk zou zijn om hun vakantie af te sluiten met nog een laatste kasteel.  Hun keuze viel deze keer op Château du Rivau.  Het kasteel en zijn tuinen zorgden voor een waardige afsluiter.  Vooraleer het kasteel te verkennen, maakten de prinsesjes, zoals het echte prinsesjes betaamt, een wandeling in het sprookjesbos. 

Als jullie heel stil zijn , horen en zien jullie de kaboutertjes …Het sprookjesbos en zijn inwoners spraken tot de verbeelding van de prinsesjes.  Eindelijk een waardige troon gevonden! En oei hopelijk lopen deze bomen niet over ons heen …

80767778

De prinsesjes waren het weeral eens.  Dit was een mooi kasteeltje …

79818284

Een mooie roos voor een roos van een vriendin! Heidi, een hele dikke merci voor een heerlijke vakantie … kusjes

83

Zaterdag 23 augustus 2008.  Het zat er weeral op.  Tijd om terug richting België te rijden.  Maar niet zonder een tussenstop in Orleans.  De tijd en vooruitzichten van files rond Parijs beperkten onze mogelijkheden daar en buiten dit kiekje van de kathedraal, hebben we niet veel van de stad gezien.

85

22u. die avond … met het buikje rond gegeten, de botten vermoeid van het lange auto zitten en verlangend naar dat eigen bedje … had dit prinsesje eindelijk haar eigen kasteeltje binnengetreden.  Home sweet home!   

00:30 Gepost door GI Sanne in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

donderdag, 28 augustus 2008

Joie de vivre Part V

Donderdag 21 augustus 2008.  Eureka, opgestaan met de zon.  Eindelijk! Uiteraard betekende dit voor de prinsesjes dat ze daar ruim gebruik van moesten maken en al gauw werd de ligzetel in de tuin ingenomen en kon onze lectuur verdere vormen aannemen.

De kleine honger van de dames stuurde ze na een paar uur richting Richelieu (even een voetnoot: lag slechts op 2 km van onze Chambre d’hôte).  Daar nu toch aanwezig vonden de prinsesjes het niet meer dan normaal toch even die mooie tuinen van de kardinaal (Cardinal Richelieu) te verkennen.

6061

Maar de zon was te mooi die dag om te negeren en dus vonden de dames die namiddag al gauw hun weg terug naar dat heerlijke zwembad en de ligstoel.  Prinsesje Heidi vond ergens de moed om het koude water in te gaan, maar dat zag dit prinsesje zo niet zitten (zat namelijk al een paar dagen tegen een serieuze verkoudheid te vechten).  Niettemin kon een waterpistool gevecht niet ontbreken aan deze leuke namiddag.

62

’s Avonds kwam toch wel het hoogtepunt van deze dag.  Er is een reden waarom deze prinsesjes Bourgondisch te noemen zijn.  To dine and wine is our game. En genieten hebben we dan ook elke dag uitgebreid gedaan met lekkere viergangen menuutjes.  Maar die avond was toch wel de topper van allemaal.  Le Fossé Saint Ange.  De leuke ober, het heerlijke eten, de rode wangen (blaim it on the sun) en de gemoedelijke sfeer zorgden ervoor dat dit prinsesje die avond nooit meer zal vergeten.

636564
De volgende dag hadden de prinsesjes gehoopt dat het mooie weer zich zou verder zetten, maar helaas de dag begon regenachtig en ingeduffeld met al hun warmste kleren gingen ze op zoek naar La Vallée Troglodytique van Goupillières.  Beetje vergelijkbaar met Bokrijk maar dan op zijn Frans! Tussen de ezels, geiten, konijnen, ganzen en kalkoenen vonden de prinsesjes de kalkstenen grotten die ooit de huisjes van de 19deeeuwse boeren waren.

666967
6870

Voetnoot: De auteur is niet verantwoordelijk voor enige gelijkenis met uw familieleden J

Kwestie van de spanning er nog even in te houden, beslist dit prinsesje even om er toch nog een zesde en final part aan toe te voegen.  Dit om er zeker van te zijn geen pittige details over het hoofd te slagen.  Dus nog eventjes geduld want het busje komt zo …

20:00 Gepost door GI Sanne in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Joie de vivre Part IV

Een nieuwe dag … een nieuwe ontdekking …

De Cathédrale Sain-Gatien en le Place R. Picou sierden het oude stadsgedeelte van Tours.  Maar al snel wisten de prinsesjes dat ze even iets anders wensten te doen.  Tja, en wat zou dat kunnen zijn hoor ik jullie nu denken … shoppen natuurlijk!

4142

Niettemin bracht het einde van de dag de prinsesjes terug op hun kastelenzoektocht.  Het kasteel van Villandry kon de dames wel bekoren, maar opnieuw niet genoeg om daarvoor hun portefeuille te openen.  Enkele snapshots over de haag behoren nu toe aan onze herinneringen …

4344

Woensdag 20 augustus 2008.  De ambitie van de prinsesjes was groot die dag.  Het werd gefluisterd dat Montsoreau en het buurdorpje Candes-St-Martin bij de mooiste dorpjes van Frankrijk behoren en dat wilden de dames wel eens met eigen ogen zien.  Naast de leuke geschiedenisles over alles wat bloeit en groeit in de streek begonnen we aan onze wandeling. 

En wat een wandeling! Uiteraard even langs het kasteel gepasseerd.  Even uitgerust in het kerkje en dan klommen de dames zich een weg naar het panoramisch zicht.  Wat een blik op de samensmelting tussen La Loire en La Vienne!

454647
484950

Tussen de maïs, de zonnebloemen en de tarwevelden zaten toch maar rare beestjes JDe weg van de prinsesjes vervolgde zich, na een heerlijke pannenkoeken break, richting Les Grottes Pétrifiantes de Savonnières.  Ok toegegeven onze grotten van Han konden me als kind meer bekoren, maar het was eens een aangename afwisseling van al die kastelen.

515253

De prinsesjes sloten hun dag af in Azay-Le-Rideau en Richelieu.  Azay-le Rideau bleek naast de pittoreske stadskern en het kasteel niet veel meer te bieden wat de prinsesjes hun hartjes sneller deed slaan.

545556

In Richelieu hadden we nog net even tijd, vooraleer onze maagjes begonnen te knorren, om de Place du Marché en haar kerk even te verkennen.  Oh ja dit prinsesje kon het niet laten even door de fontein te lopen.  En neen, nat wordt je daar niet van! J

575859

Mensen het zit er nog steeds niet op … keep on reading want Joie de Vivre Part V is in de maak …

 

13:27 Gepost door GI Sanne in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

woensdag, 27 augustus 2008

Joie de vivre Part III

Zoals gezegd vervolgde onze weg zich. Al gauw merkten de prinsesjes op dat het landschap veranderde en dat die mooie zonnebloemen, die ze al eerder dit jaar bewonderd hadden, weer opdoken.

Tricky deze zijn echt wel voor jou!
282729

De droom van de prinsesjes naar rust en schoonheid werd volledig ingevuld toen ze hun kleine kasteel voor de volgende 6 dagen bereikten.  Château de la Varenne, gastheer Gérard, gastvrouw Joëlle en vrolijke hond Avril heetten de jonge dames welkom en al gauw voelden ze zich thuis in hun nieuwe kamer “Chambre d’Annie”.  Wie zou zich daar niet thuis voelen! Oh ja zelfs het zonnetje was terug van de partij. J

3031

Maandag 18 augustus 2008.  Ondanks het feit dat het zonnetje ons terug verlaten had, gingen we met volle moed de volgende ontdekking tegemoet.  Deze keer stond het stadje Chinon op de planning.  Zoals wel met de meeste kastelen had de tand des tijd ook hier een serieuze ravage aangericht en bleek dat er van het kasteel niet veel meer over was.  Niettemin kon de hoogte, de torentjes en de verborgen plekjes van deze burcht de prinsesjes wel bekoren.  

333234
3536

Helaas dachten de benen van dit prinsesje er iets anders over en een rustpauze inlassen was zeker geen luxe.Een wandeling in het stadje bracht ons terug naar de Renaissance tijd.  De verlatenheid van de straten dreef ons verder langs kerken, het standbeeld van Jeanne d’Arc en de oude huisjes.

373839

Met een welverdiende rust aan het zwembad sloten de prinsesjes dan ook hun dag af …

40

Still more to come … look out for Joie de vivre Part IV

Ps: Beste lezer, terwijl u dit leest krijgt dit prinsesje haar vijfde cocktail … duim met me mee

10:30 Gepost door GI Sanne in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

dinsdag, 26 augustus 2008

Joie de vivre Part II

Later die zondag namiddag vervolgde onze ontdekkingstocht zich richting enkele van de mooiste kastelen van de Val de Loire.  Het kasteel van Cheverny ontving ons als eerste.  Prachtige uitgestrekte tuinen en enkele rijkelijk bemeubelde kamers spraken tot onze verbeelding en deze prinsesjes begonnen al te dromen.

111213

Nu als jullie dachten dat we hiervan onder de indruk waren, dan zullen jullie wel geloven dat onze mond van het volgende kasteel serieus open viel.  Le Château Royal de Chambord! De prinsesjes waren het eens.  Dit is het kasteel der kastelen.  En zoals later zal blijken kon geen enkel ander kasteel hieraan tippen.  Toegegeven de vele trappen waren geen plezier voor die al zo geteisterde kuiten, maar het plezier van prinsesje Heidi kon niet op toen ze al die verborgen kleine kamers en hoeken ontdekte. 

141517
16181920

Later die avond hebben de prinsesjes na een heerlijke maaltijd dan ook moe maar voldaan hun hemelbedje opgezocht en droomden over wat nog ging komen …

De volgende dag, zondag 17 augustus, was het tijd om afscheid te nemen van Le Moulin de Choiseaux en onze reis richting Chaveignes en le Pays de Richelieu verder te zetten.  Maar niet zonder eerst een tussenstop te maken in Amboise en Chenonceaux.

Amboise met het prachtige zicht op de Loire bleek enkele leuke verrassingen in petto te hebben voor ons.  De kleine Sint-Hubertus kapel bleek de eeuwige rustplaats van Leonardo Da Vinci te huisvesten. En enkele Vlaamse schilders werden in die tijd blijkbaar serieus gesmaakt door de Franse vorsten.

21222324

Chenonceaux kreeg uiteindelijk van ons slechts een vluchtig bezoek.  Budgettaire redenen hielden ons tegen om ook hier een uitgebreid kijkje te nemen.  Maar dit prinsesje wil jullie zeker niet een leuke blik op het kasteel misgunnen.

2526

Onze weg vervolgde zich daarna verder …

Joie de Vivre Part III is on its way …


21:24 Gepost door GI Sanne in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Joie de vivre Part I

Beste lezer, houdt u vast aan de takken van de bomen want dit reisverhaal over twee Bourgondische prinsesjes neemt u mee naar de Val de Loire, de Renaissance en de vergane glorie van de kasteelheren. Terwijl ik dit schreef, was ik aan het genieten van mijn laatste avond in onze mooie kamer van de Chambre d’Hôte “Château de la Varenne”.  Het zit er weer op, maar goed heel even terug naar het begin.

Donderdag 14 augustus 2008.  Die avond met een klein hartje gaan slapen.  Hoe kan een mens die de afgelopen week met neuropathiën heeft gevochten (een mens zou voor minder neuro worden) en nog steeds ermee aan het vechten is, 9 dagen op vakantie vertrekken?!  Simpel, dit Bourgondisch prinsesje liet zich niet kennen en vrijdag ochtend stonden we paraat.  Op naar la douce France.  Euh ja, opnieuw … maar deze keer richting Val de Loire.

Onze rit richting Suèvres werd een lachwekkend traject waarbij de GPS ons meermaals op het verkeerde spoor had gezet.  Blij dat we waren onze tussenstop in Marne La Vallée (even lunchen en shoppen … ja hoor deze keer wel bij mijn ex werkgever) en uiteindelijk onze aankomst in de Loire streek tot een goed einde gebracht te hebben.

Onze gastheer van de Chambre d’Hôte “Le Moulin de Choiseaux” heette ons welkom en al gauw werden we vertrouwd met onze kamer “Les Vieux Livres” voor de komende twee dagen.  Beetje stoffig, maar bon … er zijn ergere dingen in het leven.  De ochtend daarop opgestaan met het zonnetje en een room with a view.  Zo willen de prinsesjes wel elke dag ontbijten …

12

Eerste uitstap van onze reis: Blois.  De avond ervoor werden we reeds geprikkeld door een eerste blik op het kasteel.  De tweede indruk kon ons nog steeds bekoren. Een wandeling in het stadje bracht ons langs het kasteel, l’église Saint-Vincent, het standbeeld van Louis XII, het grappige La Maison de la Magie, le Rue des Trois Clés, le Cathédrale Saint-Louis en uiteraard langs de Loire.

345
Le Château de Blois                                            l'église Saint-Vincent

796
Louis XII                  La Maison de la Magie              le Rue des Trois Clés

810
Le Cathédral            de 2 prinsesjes met zicht op La Loire

Na deze eerste aanval op onze kuiten werd het stilletjes aan tijd om op zoek te gaan naar die beroemde kastelen van de Loire.  Maar daar vertel ik jullie later verder over …

Joie de vivre Part II coming soon …

14:28 Gepost door GI Sanne in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |