zaterdag, 02 mei 2009

Black holes and revelations

Het leven is een geschenk.  Een geschenk waarbij mensen op zoek gaan naar erkenning.  Erkenning als goede student, goede ouder, goede vriend, goede partner, goede werknemer, goede werkgever en zo veel meer.  Want geef nu zelf toe, who doesn’t want to be a star?! De voorbije dagen was deze jonge dame slechts op zoek naar erkenning als goede kankerpatiënt.  Klinkt misschien raar hoor ik u zo zeggen.  Maar het blijft een feit dat deze blogger voor de rest van haar hopelijk lange leven een kankerpatiënte blijft. 

Zoals dat met alles is in het leven, ook zo moet een kankerpatiënte bepaalde fases door.  Angst bekruipt een mens eens die eerste grote jaarcontrole daar is.  De waas en mist van weleer trok stilletjes weg, waarop er samen met de radioloog een heldere blik op die langverwachte mammo- en echografie kon geworpen worden.  Geen zwarte gaten deze keer.  Geen bezorgde blikken die elk haartje op jouw lichaam doen rechtstaan.

Oh maar dat voel je toch, hoor ik zo vaak zeggen.  Hey GI Sanne … je doet dat zo goed … en kijk eens hoe fantastisch je er niet uitziet … wauw, dat korte kopje staat je geweldig! … echt waar, je straalt helemaal! … zijn maar even een greep uit de uitspraken die me dagelijks toegeworpen worden.

Inderdaad we zien er dan misschien wel goed uit.  En voelen ons over het algemeen ook goed.  Toch was die ene erkenning, die niets met mijn uiterlijk te maken heeft, het belangrijkste en meest bepalend.  De onthullingen van binnenin.  Geen opsmuk.  Geen glimlach die een mooi beeld creëert.  Gewoon de harde wetenschappelijke waarheid dat dit lijf tot nader order kankervrij is.

En dan mag een mens heel veel dromen en verwachtingen hebben in het leven … nu deze ster terug in mijn leven is, hoop ik dat zij nooit meer uitdooft …

 

15:09 Gepost door GI Sanne in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Prachtig nieuws Dit is prachtig nieuws.
Die controles zijn toch telkens weer zenuwslopend. Maar als je dan goede resultaten heb voel je je opslag héél wat beter, geruster.
Groetjes

Gepost door: katy | zaterdag, 02 mei 2009

Reageren op dit commentaar

Dag Sanne Dat is wat ik graag lees,doe zo verder!
Nog veel liefs.

Gepost door: Ma Elly | zaterdag, 02 mei 2009

Reageren op dit commentaar

:) Hey, Is dat nu mijn gedacht ... of ziet ge er na dit nieuws nu nog stralender uit ... en hey wacnht ne keer ... wij allemaal ook van de slag :))

PS Ik vrees er inderdaad voor ... kankerpatiënt zullen we blijven al was het maar door al die driemaandelijkse, halfjaarlijkse, jaarlijkse etcetera controles ... big hug

Gepost door: flupque | zondag, 03 mei 2009

Reageren op dit commentaar

Blij te lezen dat de uitslag goed was!
Groetjes

Gepost door: Elly | zondag, 03 mei 2009

Reageren op dit commentaar

Hej blij te horen dat het goed nieuws was,.. is toch altijd stressen hé,... en inderdaad, iedereen mag 10 keer zeggen dat je er goed uit ziet (dat kort haar gaat je trouwens echt goed) en je kunt je ook goed voelen, toch is er die angst en schrik die alleen kan weggehaald worden door positieve testresultaten...

Gepost door: me, myself | zondag, 03 mei 2009

Reageren op dit commentaar

*** Dat is toch prachtig nieuws hé...
Heel fijne zondagavond nog
Groetjes

Gepost door: illness | zondag, 03 mei 2009

Reageren op dit commentaar

Dat hoop ik met jou, GI

Gepost door: rikkert | dinsdag, 05 mei 2009

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.