maandag, 29 juni 2009

How to get ready for a new start in 2 months time - part II

Terwijl deze vakantieganger (wel te verstaan niet continu natuurlijk) heerlijk aan het genieten was, werd het stilaan ook tijd om de zaken op een rijtje te krijgen.  First things first.  Niet afwachten. Het heft zelf in handen nemen.  Het valt me vaak op in gesprekken met lotgenoten dat mensen ervan uit gaan dat keuzes niet meer bestaan in het leven na kanker.

Laat me dit dan toch even tegenspreken.  Zorgt een leven na kanker er net niet voor dat wij sterke vrouwen beter weten wat we willen, wensen, hopen, dromen en vooral willen waarmaken.  Neen, kanker maakt ons niet minder.  Integendeel.  We genieten meer.  We worden assertiever.  Begrijp me niet verkeerd.  Dit waren we uiteraard al. Maar niets mis mee duidelijk te formuleren wat je wil en kan.  Duidelijke communicatie naar de buitenwereld lost veel op. 

Karma police.  Gewoon opkomen voor jezelf.  Het pad effenen zodat je met een gerust gevoel de volgende stappen kan zetten.  No big expectations Just believe in yourself …

00:46 Gepost door GI Sanne in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

zaterdag, 13 juni 2009

How to get ready for a new start in 2 months time - part I

Er zijn geen regels of handboeken neergeschreven over hoe je als ex zware zieke, want ja laten we een kat en kat noemen, jouw leven terug op de sporen zet en zelfs verdergaat alsof er nooit iets gebeurd is.  Geen eenvoudige opdracht.  Zeker niet als je zelf altijd heel perfectionistisch en veeleisend in het leven hebt gestaan. 

Onbewust weet je dat er toch ergens iets misgegaan is en dat je desondanks alles dat kost wat kost in de toekomst gaat moeten vermijden.  Diepe inzichten, voornemens, levenslessen … ik zeg het vaak tegen mensen … ja kanker heeft me veel dingen afgenomen, maar vreemd genoeg ook veel zaken gegeven.

Sinds het begin van dit jaar zat ik dan ook constant na te denken hoe ik deze nieuwe start kon voorbereiden.  Mensen bieden je spontaan goede raad aan.  En meestal dan in de zin van de tijd zal alles wel uitwijzen en dat komt allemaal wel goed.  Wil nu echt niet oneerbiedig klinken, maar daar ben ik dus echt niets mee!  Uiteraard dat de tijd wel alles zal uitwijzen en dat het echt wel goed gaat komen!  Spijtig genoeg niet zonder de nodige inspanningen van mezelf en de wereld rondom mij.

Daar wringt het schoentje dan.  Zelf zal ik nooit vergeten wat ik heb meegemaakt.  Helaas doet de wereld rondom mij dat wel.  Bewustheid creëren rond kanker en vooral dan het leven na kanker.  Hoe krijg je mensen zover dat ze je zonder je te betuttelen de nodige tijd en steun geven?!  Hoe krijg je mensen zover dat ze hun verwachtingen over de persoon van weleer in de koelkast zetten?!

Al gauw kwam ik tot de beslissing dat ik de aanloop naar deze nieuwe start in een paar fases wens te doorlopen.  Fase 1 …  het er nog eens goed van nemen!

Bijgevolg onder de noemer het er nog eens goed van nemen, werd het dit prinsesje als snel duidelijk dat ze dringend aan een echte vakantie toe was.  Want zeg nu zelf.  Waar kikkert een mens het beste van op!  Heerlijk relaxen in het zonnetje.  Niets zo zalig.  En dat is precies wat ik de laatste weken volop heb gedaan en nog steeds doe …

18:44 Gepost door GI Sanne in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

vrijdag, 05 juni 2009

Don’t dream it’s over

Het valt me de laatste dagen op dat mijn dromen een eigen leven zijn gaan leiden.  Het voornemen om al die dromen een keertje neer te pennen lijkt wel een huzarenstukje.  Flarden van situaties en gezichten.  Amper een herinnering aan wat er allemaal in dat hoofdje gepasseerd is.  Soms totale verwarring.  Want waarom droomt een mens over spoken uit het verleden en gebeurtenissen die nooit hebben plaatsgevonden?!

Bewust en onbewust.  Wanneer de tonen van Crowded House me tegemoet kwamen gisteren, werd alles me plotseling zo duidelijk.  We dromen nu eenmaal.  We verwerken onze dag, angsten, hoop en zelfs dat wat nog komen moet.  Het eigen lichaam dat onbewust tegen je zegt: hé je weet wat eraan komt … je weet best wat je moet doen … laat het nu allemaal maar gewoon gebeuren … het komt echt wel goed!

Kunnen dromen.  Over de kleine dingen maar ook over de grote zaken in het leven.  Het lijkt zo evident.  Maar besef vandaag des te meer dat mijn REM slaap me de laatste maanden in de steek heeft gelaten.  En als het leven je dan al eens leuke dingen toewerpt … dan kan je toch niet anders dan verder te blijven dromen!

16:03 Gepost door GI Sanne in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |